VESTERÅLEN OG LOFOTEN 2019

Vesterålen med sine kanskje mindre kjente perler, bl.a. Nyksund blir vi kjent med på denne turen. Lofotens hovedstad Svolvær blir vår base for fantastiske opplevelser i Lofoten, helt ut til Å!

Ellers kjører vi en flott rundtur i Lofoten med sine mange fiskevær!

1. dag, 19. august: Oslo Gardermoen – Myre
Vi samles på Gardermoen senest to timer før flyavgang som er kl. 13.20 og vi flyr til Evenes med ankomst kl. 15.00. Her møter vi guiden vår og tar plass i bussen og kjører over Hinnøya og Sortlandsbrua til Langøya og videre til Myre Kysthotell for innsjekk. Hotellet ligger midt i Øksnes kommune og har i en årrekke vært vertskap for både forretnings- og fritidsreisende. Om kvelden serverer vertskapet en spennende middag med kortreist mat!

2. dag, 20. august: Myre – Vesterålen – Svolvær
Etter frokost tar vi plass i bussen. I dag skal vi oppleve mer av Vesterålen og kjører til Nyksund, et fiskevær som ligger en drøy mil nord for Myre. Bebyggelsen i Nyksund er spredt på to øyer, Nyksundøya og Ungsmaløya. Disse øyene er forbundet med en 65 meter lang molo. Nyksund var på begynnelsen av 1900-tallet det nest største fiskeværet i Vesterålen. I dag har Nyksund noen få fastboende og et helårlig tilbud til turister, og er et populært sted for fotografer og billedkunstnere. Vi kjører mot Sortland og besøker Jennestad Brygge og får oppleve hvordan et landsens poståpneri så ut og kikke inn på kontoret til han som i mange år eide stedet; Ødebert Johanssen. Han administrerte butikk, gårdsdrift, fiskehandel, dampskipsekspedisjon og grafikkgruve. Her er det også kunstgalleri med utstillinger og kulturopplevelser av ulike slag.
Vi spiser lunsj på Vesterålens Kysthotell og her serveres kortreist og lokal mat. Vi tar ferje fra Melbu til Fiskebøl og fortsetter til Svolvær og Thon Hotel Lofoten for innsjekk og middag på kvelden.

3. dag, 21. august: I Lofoten
Etter en god frokost tar vi plass i bussen. Vi besøker Å, ytterpunktet av Lofoten. Vi besøker Norsk Fiskeværsmuseum og spiser lunsj på Gammelbrygga. På hjemturen besøker vi smeden i Sund. Kunstnersmeden viser oss hvordan han smir en skarv eller kanskje et fikenblad. Smeden er kjent for å ha smidd en skarv til bl.a. Kong Olav. Vi får se oss om i smia før vi fortsetter til Henningsvær. Her besøker vi Galleri Lofotens Hus som rommer den største private samling av maleri fra «gullalderen» av Nordnorsk malerkunst. Her ser vi også et stemningsfullt billedprogram av den kjente naturfotografen Frank A. Jensen. Vi kjører tilbake til Svolvær og møtes til middag på kvelden.

4. dag, 22. august: I Lofoten
Frokost på hotellet. Dagen til egen disposisjon. Det er mange muligheter, interessene er så forskjellige, men vi nevner bl.a. Lofotens krigsminnemuseum, galleri Dagfinn Bakke, Svolvær kirke, Svinøya med galleri Gunnar Berg. Lunsj på egenhånd i dag. Ellers kan vi anbefale et besøk hos nærmeste nabo Kabelvåg, som tidligere var Lofotens største fiskevær. Her finner vi bl.a. galleri Espolin Johnson, Lofotakvariet og Lofotmuseet. Eller du kan bli med på båttur fra Svolvær og inni Trollfjorden. På kvelden møtes vi til middag.

5. dag, 23. august: Svolvær – Evenes – Gardermoen
Vi spiser en god frokost på hotellet, sjekker ut og tar plass i bussen som bringer oss tilbake til Evenes. Bussavgang kl. 11.30. Vi sjekker inn på flyet som har avgang kl. 15.45 og ankommer Gardermoen igjen kl. 17.30.

Foto Henningsvær

Reisefakta

Avreise 19. august 2019

5 dager / 4 netter

Pris pr. person kr. 10900,-

Tillegg for enkeltrom kr. 1250,-

Inkludert i prisen:

  • Fly Oslo - Evenes tur/retur
  • All busstransport i moderne turbuss
  • 1 overnatting på Myre Kysthotell i doble rom
  • 3 overnattinger på Thon Hotell Lofoten i doble rom
  • Alle frokoster og middager
  • Utflukt i Vesterålen inkl. lunsj på Vesterålens Kysthotell
  • Utflukt i Lofoten til Å inkl. lunsj på Gammelbrygga
  • Lokal guide på utflukter
  • Reiseleder

Påmelding innen 15. mai 2019