Vesterålen og Lofoten 2020

Vesterålen med sine kanskje mindre kjente perler, bl.a. Nyksund blir vi kjent med på denne turen. Geografisk omfatter Vesterålen øyene Andøya, Langøya, Hadseløya, den vestlige delen av Hinnøya, den nordlige delen av Austvågøya og flere andre mindre øyer. I Vesterålen finner vi den kjente Trollfjorden som ligger i Hadsel kommunes del av Raftsundet. 

Lofotens hovedstad Svolvær blir vår base for fantastiske opplevelser i Lofoten, helt ut til Å! En flott tur i Lofoten med sine mange fiskevær. Lofoten er en øygruppe i Nordland fylke. De største øyene fra øst til vest er Austvågøya, Gimsøya, Vestvågøya, Flakstadøya, Moskenesøya, Værøy og Røst. Lofotøyene er i dag bundet sammen av europavei 10 (foruten Værøy og Røst). Lofoten er kjent for en særegen natur med fjell og tinder, storhav og lune viker, strender og store uberørte landområder. 

1. dag, 17. august: Oslo Gardermoen – Myre
Vi samles på Gardermoen senest to timer før flyavgang som er kl. 13.20 og vi flyr til Evenes med ankomst kl. 15.00. Her møter vi guiden vår og tar plass i bussen og kjører over Hinnøya og Sortlandsbrua til Langøya og videre til Myre Kysthotell for innsjekk. Hotellet ligger midt i Øksnes kommune og har i en årrekke vært vertskap for både forretnings- og fritidsreisende. Om kvelden serverer vertskapet en spennende middag med kortreist mat kl. 19.00!

2. dag, 18. august: Myre – Vesterålen – Svolvær
Etter frokost tar vi plass i bussen. Avreise fra hotellet kl. 09.00. I dag skal vi oppleve mer av Vesterålen og kjører til Nyksund til kl. 09.30, et fiskevær som ligger en drøy mil nord for Myre. Bebyggelsen i Nyksund er spredt på to øyer, Nyksundøya og Ungsmaløya. Disse øyene er forbundet med en 65 meter lang molo. Nyksund var på begynnelsen av 1900-tallet det nest største fiskeværet i Vesterålen. I dag har Nyksund noen få fastboende og et helårlig tilbud til turister, og er et populært sted for fotografer og billedkunstnere. Vi kjører mot Sortland og besøker kl 11.30 Jennestad Brygge og får oppleve hvordan et landsens poståpneri så ut og kikke inn på kontoret til han som i mange år eide stedet; Ødebert Johanssen. Han administrerte butikk, gårdsdrift, fiskehandel, dampskipsekspedisjon og grafittgruve. Her er det også kunstgalleri med utstillinger og kulturopplevelser av ulike slag.
Vi spiser lunsj på Vesterålens Kysthotell kl. 13.00 og tar deretter ferje fra Melbu kl. 15.20 til Fiskebøl og fortsetter til Svolvær og Thon Hotel Lofoten for innsjekk ca kl. 16.30. Middag på kvelden kl. 19.00 i restauranten ved siden av resepsjonen.

3. dag, 19. august: I Lofoten
Etter en god frokost tar vi plass i bussen. Avreise fra hotellet kl. 09.00. Vi besøker Å, ytterpunktet av Lofoten. Vi besøker Norsk Fiskeværsmuseum kl. 11.30 og spiser lunsj på Gammelbrygga kl. 13.00. På hjemturen besøker vi smeden i Sund kl. 14.30. Kunstnersmeden viser oss hvordan han smir en skarv eller kanskje et fikenblad. Smeden er kjent for å ha smidd en skarv til bl.a. Kong Olav. Vi får se oss om i smia før vi fortsetter til Henningsvær. Her besøker vi Galleri Lofotens Hus kl. 17.30 som rommer den største private samling av maleri fra «gullalderen» av Nordnorsk malerkunst. Vi kjører tilbake til Svolvær og møtes til middag på kvelden kl. 20.00.

4. dag, 20. august: I Lofoten
Frokost på hotellet. Dagen til egen disposisjon. Det er mange muligheter, interessene er så forskjellige, men vi nevner bl.a. Lofotens krigsminnemuseum, galleri Dagfinn Bakke, Svolvær kirke, Svinøya med galleri Gunnar Berg. Lunsj på egenhånd i dag. Ellers kan vi anbefale et besøk hos nærmeste nabo Kabelvåg, som tidligere var Lofotens største fiskevær. Her finner vi bl.a. galleri Espolin Johnson, Lofotakvariet og Lofotmuseet. Eller du kan bli med på båttur fra Svolvær og inni Trollfjorden. På kvelden møtes vi til middag.

5. dag, 21. august: Svolvær – Evenes – Gardermoen
Vi spiser en god frokost på hotellet, sjekker ut og tar plass i bussen som bringer oss tilbake til Evenes. Bussavgang kl. 11.30. Vi sjekker inn på flyet som har avgang kl. 15.40 og ankommer Gardermoen igjen kl. 17.25.

Reisefakta

Pris pr. person kr. 11690,-

Tillegg for enkeltrom kr. 1250,-

Inkludert i prisen:
• Fly Oslo – Evenes tur/retur
• All busstransport i moderne turbuss
• 1 overnatting på Myre Kysthotell i doble rom
• 3 overnattinger på Thon Hotell Lofoten i doble rom
• Alle frokoster og middager
• Utflukt i Vesterålen inkl. lunsj på Vesterålens Kysthotell
• Utflukt i Lofoten til Å inkl. lunsj på Gammelbrygga
• Lokal guide på utflukter
• Reiseleder

Påmelding innen 12. mai 2020