Skip to main content

Vesterålen og Lofoten

Vesterålen med sine kanskje mindre kjente perler, bl.a. Nyksund blir vi kjent med på denne turen. Lofotens hovedstad Svolvær blir vår base for fantastiske opplevelser i Lofoten, helt ut til Å!
Ellers kjører vi en flott rundtur i Lofoten med sine mange fiskevær!

Vi bor en natt på Myre Kysthotel og nyter en spennende middag med kortreist mat i restauranten. Samtidig får vi høre litt om hotellet og plassen Myre fra hotellverten. 

Vi skal oppleve litt av Vesterålen og bussen kjører til Nyksom som er et fiskevær en drøy mil nord for Myre. Bebyggelsen i Nyksund er spredt på to øyer, Nyksundøya og Ungsmaløya, og disse to øyene er forbundet med en 65 meter lang molo. Nyksund var på begynnelsen av 1900-tallet det nest største fiskeværet i Vesterålen, men i dag er det kun noen få fastboende her. 

Vi besøker Sortland og Jennestad Brygge hvor vi får oppleve hvordan et landsens poståpneri så ut og kikke inn på kontoret til ham som i mange år eide stedet. Her er det også kunstgalleri med utstillinger og kulturopplevelser av ulike slag. 

Etter en natt i Vesterålen reiser vi til Lofotens hovedstad Svolvær som blir vår base for fantastiske opplevelser i Lofoten. 

Vi besøker Å, ytterpunktet av Lofoten og her ligger Norsk Fiskeværsmuseum hvor vi får en spennede omvisning. Smeden i Sund viser oss hvordan han smir en skarv og kanskje også et fikenblad. Smeden er kjent for å ha smidd en skarv til bl.a Kong Olav. I Henningsvær besøker vi Galleri Lofotens hus som rommer den største private samling av maleri fra "gullalderen" av Nordnorsk malerkunst. 

Det er mange ting å besøke i Lofoten og interessene er så forskjellige. Men vi nevner bl. a. Lofotens Krigsminnemuseum, galleri Dafinn Bakke, Svolvær kirke, Svinøya med galleri Gunnar Berg. Ellers er det å anbefale et besøk i Kabelvåg, som tidligere var Lofotens største fiskevær.  

Fulltekstsøk

Dagsprogram

Dagsprogram

1. dag: Oslo Gardermoen – Myre
Vi samles på Gardermoen senest to timer før flyavgang som er kl. 13.20 og vi flyr til Evenes med ankomst kl. 15.00. Her møter vi guiden vår og tar plass i bussen og kjører over Hinnøya og Sortlandsbrua til Langøya og videre til Myre Kysthotell for innsjekk. Hotellet ligger midt i Øksnes kommune og har i en årrekke vært vertskap for både forretnings- og fritidsreisende. Om kvelden serverer vertskapet en spennende middag med kortreist mat kl. 19.00!

2. dag: Myre – Vesterålen – Svolvær
Etter frokost tar vi plass i bussen. Avreise fra hotellet kl. 09.00. I dag skal vi oppleve mer av Vesterålen og kjører til Nyksund til kl. 09.30, et fiskevær som ligger en drøy mil nord for Myre. Bebyggelsen i Nyksund er spredt på to øyer, Nyksundøya og Ungsmaløya. Disse øyene er forbundet med en 65 meter lang molo. Nyksund var på begynnelsen av 1900-tallet det nest største fiskeværet i Vesterålen. I dag har Nyksund noen få fastboende og et helårlig tilbud til turister, og er et populært sted for fotografer og billedkunstnere. Vi kjører mot Sortland og besøker kl 11.30 Jennestad Brygge og får oppleve hvordan et landsens poståpneri så ut og kikke inn på kontoret til han som i mange år eide stedet; Ødebert Johanssen. Han administrerte butikk, gårdsdrift, fiskehandel, dampskipsekspedisjon og grafittgruve. Her er det også kunstgalleri med utstillinger og kulturopplevelser av ulike slag. 
Vi spiser lunsj på Vesterålens Kysthotell kl. 13.00 og tar deretter ferje fra Melbu kl. 15.20 til Fiskebøl og fortsetter til Svolvær og Thon Hotel Lofoten for innsjekk ca kl. 16.30. Middag på kvelden kl. 19.00 i restauranten ved siden av resepsjonen. 

3. dag: I Lofoten
Etter en god frokost tar vi plass i bussen. Avreise fra hotellet kl. 09.00. Vi besøker Å, ytterpunktet av Lofoten. Vi besøker Norsk Fiskeværsmuseum kl. 11.30 og spiser lunsj på Gammelbrygga kl. 13.00. På hjemturen besøker vi smeden i Sund kl. 14.30. Kunstnersmeden viser oss hvordan han smir en skarv eller kanskje et fikenblad. Smeden er kjent for å ha smidd en skarv til bl.a. Kong Olav. Vi får se oss om i smia før vi fortsetter til Henningsvær. Her besøker vi Galleri Lofotens Hus kl. 17.30 som rommer den største private samling av maleri fra «gullalderen» av Nordnorsk malerkunst. Vi kjører tilbake til Svolvær og møtes til middag på kvelden kl. 20.00. 
   
4. dag: I Lofoten
Frokost på hotellet. Dagen til egen disposisjon. Det er mange muligheter, interessene er så forskjellige, men vi nevner bl.a. Lofotens krigsminnemuseum, galleri Dagfinn Bakke, Svolvær kirke, Svinøya med galleri Gunnar Berg. Lunsj på egenhånd i dag. Ellers kan vi anbefale et besøk hos nærmeste nabo Kabelvåg, som tidligere var Lofotens største fiskevær. Her finner vi bl.a. galleri Espolin Johnson, Lofotakvariet og Lofotmuseet. Eller du kan bli med på båttur fra Svolvær og inni Trollfjorden. På kvelden møtes vi til middag. 

5. dag: Svolvær – Evenes – Gardermoen
Vi spiser en god frokost på hotellet, sjekker ut og tar plass i bussen som bringer oss tilbake til Evenes. 

Kart

Hotell

Myre Kysthotell
Midt i hjertet av Øksnes kommune, finner du Myre kysthotell. Hotellet har eksistert i mange år, og har i en årrekke vært vertskap for både forretnings- og fritidsreisende. I vintersesongen preges Vest...
Thon Hotel Lofoten
Thon Hotel Lofoten ligger idyllisk til på havnen i Svolvær, midt i hjertet av Lofoten. Du kan gå tørrskodd fra hurtigruten til hotellet, og det er gangavstand til alle attraksjonene i Svolvær. I resta...
Kontakt oss
Adresse:
Feriespesialisten AS
Løkkegata 9
2615 Lillehammer
Norge

Expert Reiser - logo
Expert Reiser-gruppen

Besøk våre søsterselskaper:
  • Maxpulse - logo
  • Feriespesialisten - logo
  • Messereiser - logo
  • Time2Discover - logo
  • Discover Norway - logo